Ingen fullgod demokrati utan religionsfrihet

Ingen fullgod demokrati utan religionsfrihet (3 juli 2017)
Publicerad på DN-debatt/nätet 3 juli 2017

Varaktig fred som inte undergrävs av religiöst våldsbejakande extremister kräver grundlagsfäst religionsfrihet med rättigheter och begränsningar. En stat utan religionsfrihet är ett hot mot genuint övertygade religionsutövare och de som vill slippa religiöst integritetskränkande normer.
     Ovanstående är min replik till Salahuddin Barakat, imam och grundare av …..IIslamakademin, Anna Carlstedt, nationell samordnare mot våldsbejakande …..extremism, Antje Jackelén, ärkebiskop Svenska kyrkan och Aron Verständig, …..ordförande Judiska centralrådet, som skrev under rubriken
…..Religion kan leda människor ut ur våldsbejakande extremism

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s