Religionsfrihetens plats i utrikespolitiken

KD-riksdagsledamöterna Tuve Skånberg och Emma Henriksson skriver i en debattartikel att religionsfriheten ska prioriteras i svensk utrikespolitik.  ”Catherine Ashton — pekar ut sex åtgärder för återgång till demokrati i [Egypten]. — Egypten behöver en konstitution som garanterar respekt för alla medborgare och en politisk process som omfattar hela befolkningen. — Dock missar Ashton att betona vikten av religionsfrihet i en demokratisk process. Religionsfriheten räknas som en av de mänskliga rättigheterna, och finns uttryckt i — Europakonventionen. Länk till artikeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s