Kristnas situation i världen en ickefråga i svensk politik

Barometerns ledare:  ”— Men det gör ett något verklighetsfrämmande intryck när debattörer inte ens förmår sätta ord på vad som förenar det våld och den förföljelse som kristna i Nigeria, Egypten, Syrien, Irak och Pakistan i dag utsätts för. Det är dock varken övermäktiga statsapparater eller militant sekularism; det är religiös extremism som frodas i tillstånd av instabilitet och sönderfall. Det gör det knappast enklare att verka för religionsfrihet. Men ska man ha några förutsättningar att nå framgång, krävs åtminstone en viss känsla för utmaningarna.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s