Seminarium om balans mellan stat och religion

Det diskuterades vid ett seminarium i Stockholm nyligen.
Statsvetaren Andreas Johansson Heinö ifrågasatte synen på religion som privatsak. Religion tar sig också politiska uttryck, och leder ofta till en önskan att påverka både normer och lagstiftning. För att de olika anspråken ska kunna jämkas krävs, enligt , att alla parter ”lägger band på sig själva i det offentliga”, men också att man så långt som möjligt undviker att inte tvinga på någon annan sin vilja genom lagen.
Fd fp-ledaren Bengt Westerberg såg egentligen inte något skäl till att särskilja rätten till religionsfriheten från de andra mänskliga rättigheterna än det faktum att en del troende faktiskt förföljs för sin tro.
Länk till reportage i Världen idag 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s